Гвардійці Хмельниччини навчали місцевих учнів керувати БпЛА (ВІДЕО) - НГУ

Військовослужбовці хмельницького підрозділу Національної гвардії України навчали учнів місцевої школи керувати безпілотними літальними апаратами.

Сучасні технічні засоби, зокрема безпілотники, відіграють одну з ключових ролей у війні сьогодні. Використовуючи їх, наші воїни ведуть розвідку і коригування артилерії, завдають ударів, знищуючи техніку та особовий склад противника. За допомогою дронів можна доставляти продукти та боєкомплект на позиції. Найважливіше, що активне застосування безпілотних літальних апаратів на фронті дозволяє зберігати життя наших воїнів.

Минулого року міністерство освіти та науки оголосило про оновлення шкільної дисципліни «Захист України» та впровадило базові навички управління дронами в навчальний процес для старших класів. Хмельницькі гвардійці завітали до однієї з місцевих шкіл, щоб провести учням урок «Захисту України» і розповісти про особливості роботи та застосування БпЛА.

«Сьогодні дуже важливо те, що діти отримали теоретичні знання та мали змогу закріпити їх практично. Такі заняття дають учням розуміння основи роботи БпЛА. Це також можливість отримати базові навички управління дронами», – розповідає вчитель Юрій Жмурко. 

«Я сьогодні вперше спробувала керувати дроном і відразу зрозуміла як ним керувати. Мені дуже сподобалося. Можливо, в майбутньому мені знадобляться такі навички», – ділиться враженнями учениця Дарія.

Детальніше про урок дивіться у сюжеті Суспільне Хмельницький:

Група інформації і комунікації Західного ТУ НГУ

Перейти до вмісту