Про мрію стати офіцером і бути частиною армії України: історія строковика Нацгвардії - НГУ
Строкову службу у Національній гвардії України харків’янин Ілля Рибін проходить всього пів року. Але цього виявилося достатньо, аби юнак вирішив у майбутньому стати офіцером. Окрім нарядів та занять з бойової підготовки, Ілля готується до вступу в Національну академію Нацгвардії. Мріє вивчати юриспруденцію.
«Я прослужив у своїй частині пів року і вже прийняв рішення продовжувати військову кар’єру. Національна гвардія – це така універсальна структура, де я зможу навчитися, отримати спеціальність та реалізувати свої амбіції. Тож я вирішив, що буду вступати до академії і вчитися на офіцера».
В родині Іллі кадрових військових не було. Закохатися у військову справу допомогла строкова служба. З початком вторгнення ворога до неньки, Ілля, як і всі строковики, взяв у руки зброю та встав на захист країни.
«З початком вторгнення загарбників моє бажання пов’язати свою долю з військом лише посилилось. Я ніколи не вважав росіян братським народом, хоча сам зі сходу України. Що з них візьмеш? У них нічого, крім горілки в мізках немає. Ще постійно не виходять з голови думки про тих хлопців, які зараз на передовій. Сподіваюсь, що коли наберуся знань та вмінь, зможу їм допомогти. Тому не сиджу, склавши руки, відвідую усі заняття з вогневої підготовки. Мені все це дуже цікаво. Приємно вразили інструктори. Все показують, розказують, якщо не виходить, то допомагають. Я впевнений, що ми обов’язково переможемо, відбудуємо країну та зміцнимо армію так, що більше ніхто не захоче приходити до нас з війною. І я буду частиною цієї армії!»
Перейти до вмісту