Гвардійці знищили точку РЕБ, три ворожі «Гради» та виявили штаб ворога - НГУ

Військові частини і підрозділи НГУ утримують визначені оборонні рубежі, приймають участь у обороні Києва, Харкова, Кривого Рогу, Запоріжжя, Слов’янська, Лисичанська, Мар’їнки, Миколаєва.

Наразі особовий склад Нацгвардії мужньо і стійко утримує наступ сил противника у Сєвєродонецьку. Окрім того, зусилля нацгвардійців зосереджені на недопущені просування противника у таких напрямках, як: Берислав, Кривий Ріг, Гуляйполе, Запоріжжя, та на утриманні визначених ділянок морського узбережжя, охороні оборонних об’єктів, критичної інфраструктури.

Про це під час брифінгу в Media Center Ukraine – Укрінформ заявив Олексій Надточий, начальник оперативного управління штабу Головного управління Національної гвардії України.

Гвардійці знищили точку радіоелектронної боротьби російських окупантів (РЕБ) на Харківщині. Наші підрозділи завдали влучного артилерійського удару по радіолокаційної станції противника”, – сказав він.

Виявлення РЕБ та корегування вогню по ньому українські захисники здійснили за допомогою БПЛА.

Гвардійці за допомогою БПЛА виявили штаб противника, склад з боєприпасами, скупчення техніки та живої сили противника. Інформація була передана артилеристам ЗСУ. Вони успішно знищили цілі.

 

Аеророзвідка Нацгвардії виявила штаб російських окупантів на Харківщині. Артилеристи ЗСУ завдали по ньому нищівного удару.

Гвардійці також здійснювали корегування вогню артилерії по противнику та фіксацію результатів бойової роботи. У результаті було знищено склад боєприпасів, МТЛБ, легкове авто – так званий Z-мобіль, бронетехніка противника, дві армійські вантажівки, в одній з яких був боєкомплект.

Учасники операції відзначають, що це один з багатьох епізодів ефективної співпраці Національної гвардії та Збройних сил України у цій війні. Разом до перемоги!

 

Артилеристи Нацгвардії спільно з підрозділами Сил спеціальних операцій знищили три ворожі «Гради» і один пошкодили.

Під час розвідки тилів противника на Сєвєродонецькому напрямку наші оператори виявили кілька установок РСЗВ БМ-21 «Град». Саме їх противник застосовував для обстрілів Сєвєродонецька, інших населених пунктів і позицій Сил оборони України. Встановивши точні координати ворожих машин з допомогою безпілотного комплексу, наші вояки передали ці дані артилеристам НГУ.

Влучним вогнем наші колеги знищили 3 з 4 установок ворожих РСЗО. Ще одну установку «Град» внаслідок обстрілу будо пошкоджено. Корегували артилеристів оператори ССО України.

З початку робіт обстежено та очищено 107 гектарів території, а також виявлено та знешкоджено 12 974 вибухо-небезпечних пристрої, серед яких нерозірвані снаряди, міни, ростяжки та інші небезпечні предмети.

Сапери Національної гвардії України продовжують роботу з розмінування звільнених населених пунктів Київської області.

Всього у Національній гвардії працюють 16 груп розмінування, 5 з яких на території Київщини. Щоденно на території Київської області саперами Нацгвардії обстежується до 2 гектарів території задля безпеки наших громадян.

Водолазними групами проводиться також обстеження та розмінування русла річки Дніпро.

З початком повномасштабного вторгнення в багатьох містах України активізували діяльність так звані «ворожі агенти» та диверсійно-розвідувальні групи.

Станом на сьогодні з метою контролю над рухом транспортних засобів, перевірки автомобілів та громадян на дорогах, на в’їздах-виїздах до міст функціонують блокпости, де гвардійці несуть службу як самостійно так і у взаємодії із Національною поліцією та силами територіальної оборони.

У цілодобовому режимі служба здійснюється на 173 блок-постах, що дає змогу виявляти порушників, вилучати зброю, протидіяти діяльності ДРГ.

Так з 24 лютого 2022 року лише на блокпостах гвардійці затримали та передали до працівникам Служби безпеки України 126 осіб за підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп, а також більше 2 000 громадян за вчинення адміністративних та кримінальних правопорушень.

Вилучили 42 одиниці вогнепальної зброї, біля 2 500 набоїв, 18 одиниць холодної зброї, 2 гранатомети, 30 гранат, а також наркотичні речовини.

Перейти до вмісту