У День Героїв вшанували загиблих та відзначили українських захисників - НГУ

Сьогодні, 23 травня, ми відзначаємо День Героїв – свято-символ незборимості української нації, свято вшанування величі духу борців за волю і державність України, тих, хто з великої любові до України своїм гідним життям наближав і утверджував вільну, єдину, рівну серед рівних у Європі й світі державу Україну, це свято тих українців-борців, котрі у праведній боротьбі залишалися й залишаються нескореними.

З нагоди Дня Героїв у місті Хмельницький відбулося вшанування полеглих борців за незалежність та волю України покладанням квітів до меморіалів та пам’ятних знаків Героїв минулих епох та нинішньої доби.

Двоє хмельницьких нацгвардійців отримали відзнаку міського голови «Воля та мужність». Почесна відзнака міського голови «Воля та мужність» була заснована з метою відзначення жителів Хмельницької міської територіальної громади, які брали участь в АТО/ООС, у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, проявили виняткову волю, мужність, відвагу при виконанні військового обов’язку.

У Івано-Франківську День Героїв України було відзначено біля пам’ятника Євгену Коновальцю, ідеологу українського націоналізму. Захід розпочався з поминального богослужіння за загиблих воїнів та покладання квітів від керівництва міста до пам’ятника, що символізує борців за свободу та незалежність України.

Після цього мер міста Руслан Марцінків нагородив військовослужбовців Івано-Франківського гарнізону, включаючи поранених гвардійців, які мужньо захищають нашу країну, відзнакою міського голови “За честь і звитягу”.

“Дякую за цю нагороду. Для мене велика честь отримати таку відзнаку від міського голови. Так, нагороди – це добре. Але, на жаль, вони самі по собі не розв’язують завдань, які стоять перед нами. Я вважаю, що я зробив недостатньо для нашої країни, і потрібно ще більше працювати задля нашої перемоги”, – подякував гвардієць Петро.

Перейти до вмісту