Боєць “Червоної калини” розповів про навчання на авіабазі у Німеччині (ВІДЕО) - НГУ

Володимир Левчук старший сержант одного з підрозділів бригади “Червона калина”. У війську з 2019-го року. З перших днів повномасштабного вторгнення разом з підрозділом виконував завдання на Київщині. Разом з побратимами брав участь у звільненні Білогорівки на Луганщині. Після повернення зі сходу країни Володимиру запропонували поїхати на військові навчання до Німеччини. На авіабазі Шпангдалем відбувався курс підготовки сержантського складу за стандартами НАТО.

«Я не міг впустити такої можливості – перейняти досвід наших іноземних колег, – розповідає Володимир. – Курс складався з трьох етапів. Перший тиждень ми вивчали курс лідерства, вивчали комунікацію з особовим складом. Ну другому тижні шліфували свої вміння у тактиці. Третій тиждень для мене був найцікавішим. Ми вивчали тактичну медицину. Навчали нас іноземні військові з досвідом бойових дій».

До Німеччини Володимир привіз прапор України. Каже, він був для нього дуже цінним. Саме цей прапор його дружина передавала на схід, там підписи побратимів з бригади “Червона калина”. Прапор він подарував американським колегам аби ті пам’ятали про Україну.

Про свої враження від навчання Володимир розповів журналістам Суспільне Вінниця.

Перейти до вмісту