Сумщина готова дати бій окупантам - НГУ
Понад місяць деякі міста та села Сумщини провели під окупацією російських загарбників. Після звільнення область ні на день не зупиняє роботу над підвищенням свого бойового потенціалу та можливої повторної зустрічі з російськими військами.
 
Сумські гвардійці не лише самі готують фортифікаційні споруди та підвищують свій бойовий вишкіл, а й активно допомагають це робити представникам добровольчих формувань регіону.
«Наше добровольче формування – це люди різних професій та соціальних прошарків. І в мирний час ми займалися на розбудову своїх міст та сіл. Однак коли ворог не просто прийшов на нашу землю, а здійснював тут свідомі звірства протягом місяця, ми всі чітко вирішили – наступного разу ми будемо в готовності зустріти його та покарати за усі ті діяння, що він чинив на нашій Сумщині, – говорить представник добровольчого формування Артем. – Бійці Нацгвардії – справжні професіонали своєї справи, тож сьогодні від них ми отримали ті практичні навички, які за необхідності стануть нам в нагоді».
Важлива роль в цьому процесі – гвардійських інструкторів з бойової підготовки. Сьогодні наші бійці вчили базовим навичкам використання автоматичної зброї та поводження з нею тих, хто вирішив саме з нею в руках бути готовим дати «по зубах» окупантам.
«Починаючи від усіх так званих азів – будови автомата та заходів безпеки під час виконання бойових стрільб, до практичного їх виконання – правильного прицілювання, положення для виконання стрільби – всьому цьому ми вчили сьогодні бійців добровольчого формування. Вони чітко усвідомили для себе – будуть боронити свою земля зі зброєю в руках, відтак наше завдання – навчити поводитися з нею професійно», – розповідає гвардійський інструктор з бойової підготовки Юрій.
Сьогоднішній стан бойового вишколу гвардійців та добровольців – яскравий доказ того, що вся Сумщина свідомо згуртувалася навколо головної мети – не дати жодного шансу російським окупантам топтати рідну землю та посягати на її незалежність.
Перейти до вмісту