«Військовий кухар – це винахідник, який все життя перебуває в пошуку рецептів людської радості» - НГУ

Військовослужбовці Національної гвардії невпинно виконують службово-бойові завдання і тренуються у польових умовах. Хлопці часто жартують, що ситі солдати влучніше стріляють, аніж голодні. Тому ми воюємо краще, ніж росіяни, котрих недбало кинули сюди без їжі і забезпечення.

Військові кухарі НГУ розуміють власну місію й відчувають персональну відповідальність за особовий склад. Їхнє завдання – не просто смачно нагодувати бійця, але й забезпечити йому позитивні емоції, щоб процес харчування приносив радість і відпочинок.

Марія та Оксана – військові кухарі з величезним досвідом, тому ставляться до приготування їжі усвідомлено й відповідально. Це особливо важливо у польових умовах де разом з теплою їжею кухарі стараються ділитися дрібкою затишку.     

«Працювати в польових умовах, звісно, складніше ніж на стаціонарній кухні, але ми даємо цьому раду. Під час видачі їжі час минає швидко, кожен привітається, заведе розмову. Колектив завжди підтримує та жартує і ми відповідаємо взаємністю, – розповідає пані Оксана і додає, – Відмінностями приготування їжі в польових умовах, у порівнянні зі стаціонарними, є те, що потрібно постійно підтримувати вогонь в польовій кухні. Часто потрібно витягувати бачки з їжею та помішувати, щоб нічого не пригоріло. Попри те, що у польових умовах готувати їжу складніше, але це того варте і я вважаю, що їжа приготована на польовій кухні смачніша».

Пані Марія доповнює, що головний рецепт смачної їжі – це небайдуже ставлення до кулінарії: «Насправді секрет успіху криється у ставленні до своєї роботи. Я впевнена, що військовий кухар – це винахідник, який все життя перебуває у пошуку рецептів людської радості».

Група інформації і комунікації Західного територіального управління Національної гвардії України

Перейти до вмісту