Естонські волонтери передали гвардійцям бригади «Буревій» пересувний комплекс повного циклу гігієни (ВІДЕО) - НГУ

Це пересувний комплекс на базі вантажного автомобіля, в якому обладнано лазню, з додатковим тягачем-пральнею та допоміжною машиною. Комплекс повністю автономний: тут є резервуари для води, обладнання для її обігріву, помпи й генератори. Відтак, його можна розташувати у будь-якій умовно безпечній точці, а також переміщати, щоб якомога більше бійців могли ним скористатися. Потужності комплексу дозволяють обслуговувати 50-60 осіб щоденно.

У заході взяли участь Посол Естонії в Україні Аннелі Кольк та Аташе з питань оборони Посольства Естонії Ееро Кіннунен.

«Ми створили комплекс повного циклу гігієни. Заходячи сюди, боєць може випрати й висушити свою форму, помитися в душі. Для нас, естонців, лазня є важливим елементом культури. Це не просто забаганка чи розкіш – вона має терапевтичний ефект. Тож це не тільки про чистоту, що само собою вкрай важливо на фронті, а й про підтримку ментального здоров’я», – пояснює Сіім Нелліс, керівник естонської компанії HUUM, яка виготовляє обладнання та є партнером ініціативи «SAUNAS FOR UKRAINE».

«Ні для кого не таємниця, що такі прості в цивільному житті речі, як душ і прання, стають викликом для бійців, котрі перебувають на передовій. Пил, бруд, дощ чи сніг, холод супроводжують роботу на передовій. Окрім цього, що ближче до лінії фронту, то гірша ситуація з інфраструктурою, електрикою, водопостачанням. Тож можливість зігрітися в лазні, відтерти себе від бруду, а потім ще й одягнути чисту й суху форму – це справді важливо для добробуту військових», – каже заступник командира бригади «Буревій» Ігор Трофименко.

Щиро дякуємо міжнародним партнерам, які продовжують підтримувати та допомагати Україні.

Відділення інформації і комунікації Північного Київського ТУ

Перейти до вмісту