Привітання командувача з нагоди Дня ракетних військ і артилерії та Дня інженерних військ - НГУ

Шановні бойові друзі!

Сьогодні професійне свято у тих, хто суттєво змінює хід бойових дій на війні.

 

Підрозділи ракетних військ і артилерії зараз не лише потужна сила і вогнева міць нашого війська, а й ефективний механізм, який підсилений сучасними технічними засобами, засобами розвідки, зв’язку й неабияким досвідом і здатен нівелювати чисельну перевагу ворога.

 

Артилеристи Нацгвардії − це злагоджений «вогневий кулак», який у складі Сил оборони нищить позиції, колони техніки, склади, логістику й в загальному велику частку наступального потенціалу окупаційних військ.

 

Війна і ведення бойових дій вимагають також точної й злагодженої роботи наших інженерних підрозділів, які діють в інтересах бойового забезпечення безпосередньо на лінії фронту. А також роблять свій внесок у розмінування деокупованих та прифронтових територій.

 

З початку повномасштабного вторгнення саперами Національної гвардії виявлено та знешкоджено понад 35 тисяч вибухонебезпечних предметів, обстежено понад 22 тисячі гектарів території. Тим самим врятовано сотні життів і забезпечено розмінування значних ділянок сільськогосподарських земель. Ця задача протяжна у часі, і триватиме не один рік після нашої перемоги!

 

З 2014 року і, зокрема, з 24 лютого 2022 року десятки артилеристів та військовослужбовців наших інженерних підрозділів відзначені державними нагородами, у тому числі удостоєні найвищих звань – Героїв України.

 

Ми шануємо пам’ять воїнів, які віддали свої життя, захищаючи державу й стримали ворога у найважчих боях.

 

Українські артилеристи й ракетники, нехай всі ваші снаряди й ракети б’ють влучно в ціль і тримають у страху ворога!

 

А бійцям інженерних підрозділів до професіоналізму нехай завжди буде вдача й кмітливість!

 

Дякую за службу воїнам-гвардійцям!

Перейти до вмісту