Сапери Нацгвардії обстежили 800 га місцевості в Херсонській області - НГУ

Зведений загін розмінування продовжує виконання завдань з гуманітарного розмінування територій сільськогосподарського призначення Херсонської області.

Про це, у четвер, повідомив заступник директора Департаменту планування застосування Головного управління НГУ полковник Микола Уршалович.

«Протягом минулого тижня в районі населених пунктів Андріївка, Східне та Музиківка було обстежено близько 800 га місцевості, 3 км доріг, 15 км ліній електропередач і знешкоджено 473 вибухонебезпечних предметів», – сказав він.

Крім того, полковник Микола Уршалович зазначив, що групами розмінування Національної гвардії у Запорізькій, Луганській, Харківській та Миколаївській областях за минулий тиждень було обстежено близько 18 км доріг та знешкоджено 12 вибухонебезпечних предметів.

З 10 травня група розмінування 2-го Шосткинського полку приступила до виконання завдань з розмінування земель сільськогосподарського призначення, визначених протоколом засідання Національного органу з питань протимінної діяльності в населеному пункті Білки, Сумської обл.

Гвардійці беруть активну участь у поверненні до мирного життя на звільнених територіях, забезпечуючи їх розмінування, доставку гуманітарної допомоги, проведення контрдиверсійних заходів, патрулювання і несення служби на блокпостах.

Пресслужба НГУ

Перейти до вмісту