Середа, 13 Листопад, 2019 - 05:02
17 Кві 2015

Військові кухарі вправлялися в майстерності приготування їжі у польових умовах

У квітні в Академії проводились навчальні збори за програмою підготовки позаштатних кухарів. На навчання прибули військовослужбовці різних військових частин Західного та Південного оперативно-територіальних об’єднань Національної гвардії України.

 

Протягом двох тижнів з ними проводились теоретичні заняття з основ організації та нормування продовольчого забезпечення, технології та рецептур приготування страв за встановленими нормами, санітарно-гігієнічних вимог до організації приготування їжі та харчування особового складу у польових умовах.

 

На практичних заняттях у навчальному центрі кухарі під керівництвом начальника кафедри тилового забезпечення підполковника Олександра Бондаренка, старшого викладача кафедри Лідії Товми та начальника лабораторії кафедри старшого лейтенанта Сергія Писаревського відпрацювали питання приготування страв та випікання хліба у польових умовах, а також вивчили будову та принципи роботи основних польових технічних засобів продовольчої служби.

 

Отримані на навчальних зборах знання та практичні навички будуть застосовуватись при організації харчування особового складу військових частин та підрозділів Національної гвардії України при виконанні службово-бойових завдань у зоні проведення АТО.

Лідія Товма, фото Олександра Бондаренка