Неділя, 22 Липень, 2018 - 04:00

Поділитися

30 Лис 2017

У Дніпрі пройшли збори тилових служб

Серед основних досягнень в тиловому забезпеченні Національної гвардії України за поточний рік – організація харчування за системою «аутсорсинг», розробка нової повсякденної форми одягу та знаків розрізнення.

 

Про це йшлося під час навчально-методичних зборів начальників продовольчих, речових служб територіальних управлінь, навчальних закладів і військових частин та заступників командирів з матеріально-технічного забезпечення військових частин з охорони АЕС, що проходили у Дніпрі на базі Центрального територіального управління НГУ. Збори проводились під головуванням заступника командувача Національної гвардії України з тилу – начальник логістики полковника Олега Кулика.

 

Він, зокрема зазначив, що основна мета заходу – підвести підсумки за поточний рік, перевірити рівень професійної підготовки начальників тилових служб та виробити єдине розуміння організації повсякденної діяльності підрозділів.

 

Т.в.о. начальника управління тилу логістики ГУ НГУ полковник Артем Шевчук зазначив, що у 2017 році зроблено черговий крок на шляху до вдосконалення порядку речового забезпечення військовослужбовців. Розроблено нову повсякденну форму та знаки розрізнення Національної гвардії України. Зокрема, вперше проводиться закупівля нових зразків форми для підрозділів спеціального призначення НГУ, які входять до бойового спеціального комплекту (БСК) та бойового єдиного комплекту (БЄК). Розроблено та забезпечено спеціальним літнім комплектом форми (темно-синього кольору) особовий склад, який залучався до несення служби під час проведення Євробачення-2017, а також частин та підрозділів з охорони дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав.

 

«Протягом року логістичним підрозділом було розроблено та затверджено наказ МВС України «Про речове забезпечення Національної гвардії України», який визначає організацію речового забезпечення в мирний час та особливий період, а також норми забезпечення речовим майном військовослужбовців та працівників НГУ», - зазначив полковник Артем Шевчук.

 

Начальник відділу продовольчого забезпечення управління тилу логістики ГУ НГУ підполковник Сергій Зіньковський розповів про здобутки продовольчої служби за 2017 рік. Зокрема, він згадав перехід на організацію харчування особового складу Навчального центра НГУ в Золочеві за системою «аутсорсинг», відкриття солдатської їдальні у 5-й окремій Слобожанській бригаді Східного ОТО та хлібопекарні у 21-й окремій бригаді охорони громадського порядку Центрального ОТО.

 

Протягом двох днів офіцери обмінялись досвідом, обговорили нагальні питання, що постають перед службами тилу в повсякденній діяльності та виконанні службових обов’язків у зоні проведення АТО на сході України.

 

Під час круглого столу, учасники зборів, обговорили зміни у законодавстві, керівних документах та вимогах командування до організації службової діяльності, які відбулися протягом поточного року.

 

«У наступному році ми повинні спланувати та провести нашу роботу з максимальною ефективністю для діяльності Національної гвардії України», - наголосив заступник командувача Національної гвардії України з тилу – начальник логістики.

 

На базі Дніпровського полку охорони громадського порядку та Дніпровського полку охорони важливих державних об’єктів відбулися практичні заняття щодо ведення господарської діяльності. Учасники зборів ознайомились з особливостями розташування особового складу в польових умовах та порядком підготовки виконання спеціалістами тилу практичних дій.

Під час практичних занять було продемонстровано польові технічні заходи тилового забезпечення на базі причепів такі як польова лазня та ПАК – 200 (польова автомобільна кухня). Польова лазня дозволяє у польових умовах проводити одночасну помивку до 5 осіб та має свій прально-сушильний комбінат. Все це дозволяє покращити побутові військовослужбовців умови під час виконання завдань за межами постійної дислокації.

 

Польова автомобільна кухня ПАК – 200 українського виробництва є розробкою, що дозволяє покращити якість харчування солдат у польових умовах. Вона забезпечує приготування гарячої їжі на 200 військовослужбовців, а використання бензоелектричних агрегатів та холодильників унеможливлює псування продуктів харчування. А оскільки вона змонтована на базі причепу це дозволяє зменшити кількість особового складу водіїв для проведення передислокації підрозділів.

 

Прес-служба НГУ